Zpět na Horyinfo

***Welcome! ***Log In ***Create A New Profile

***Advanced

Re: stranky www

Ludek
stranky www
June 13, 2006 03:06PM
AHoj mila redakce,
obcas se chodim divat na vas web, ale dovolte mi malou pripominku. Nevim, zda to pusobi tak rusiove i na ostatni ctenare, ale mam docela problem s tim flashem nahore na strance. Prolinani hor je sice fajn, ale rusi me to pri cteni "jako svina". Mate to takhle natrvalo?
hezky den
Tomáš F.
Re: stranky www - PROLÍNAČKY
June 13, 2006 05:08PM
Jojo, taky mě ta šachovnice vyvedla z míry :-)
Aby Tě z toho nebolely oči, musíš sjet tak abys ji na obrazovce skryl, ale pokud přitom hledáš v menu, máš dost pech
tenis
June 14, 2006 12:42AM
Pridavam se k Ludkovi a Tomasovi. Behem cteni clanku jsem asi 3x musel kouknout co se tam hejbe. Normalne s hejblatama na "ctecich" strankach zapasim pomoci firefox adblock, ale takhle to autori asi nemysleli...
June 14, 2006 12:39PM
No, já bych se taky přidal. Myslím, že pokud by se výrazně prodloužil interval mezi změnami obrázků, prospělo by to. Takhle je to poněkud "divoké".
June 14, 2006 06:03PM
Děkuji všem zúčastněným za názory. Protože se objevuje názor, že by prodloužení prodlevy mezi přechody věci prospělo, zajímalo by mne, kdo by se raději vrátil k původnímu statickému obrázku a kdo by dal přednost této animaci s prodlouženou dobou "klidu" na řekněme 20 sekund a více.

Díky.
roman
June 15, 2006 01:31AM
Ja bych to tak nechal, myslim ze to nerusi, stejne pri cteni se stranka posouva dolu, a obrazky muzou byt treba povzbudive a inspirujicismiling smiley
Tomáš F.
June 15, 2006 12:17PM
Povzbudivé a inspirující býti mohou, ale rušivé rovněž. Spíš bych se přikláněl k tomu, že jsou rušivé. Výrazné prodloužení by, dle mého soudu prospělo (vlk se nažere, koza - ech pardon, prolínačka zůstane celá). Máš pravdu, že při čtení to tolik neva, ale při hledání v meníčku to sejří...
V opačném případě (zejména kdyby redakce HI přistoupila např. k veřejnému hlasování), bych radši hlasoval za původní, zcela statický obrázek s logem.
Jo a mimochodem, logo není špatné, i když přiznám, šachovnice mě vyvádí z míry :-)
tenis
June 16, 2006 01:44AM
Co treba staticky obrazek,ktery se pri reloadu, nebo proste pri kliknuti jinam zmeni. Neni to sice prolinacka, ale take to neni stale stejny obr.
dag
June 17, 2006 10:15AM
No, nelibi, nelibi. Nelibi se mi sachovnice vubec. Petra to asi ani neprekvapuje. :-)
June 17, 2006 12:20PM
Mne spíš překvapuje, že ji vůbec vidíš, když je to flash :-).
dag
June 17, 2006 12:30PM
Pro tohle musim mit vic prohlizecu. Jsou stranky napolik zajimave, jako tyhle, abych se lisal :-) kde ten nedostaek "smyslu pro geometrii a teologii" toleruji a nacitam to jednim, co tyhle zrudnosti umi. Ma to dalsi vyhodu, mohu se chvili pohorsovat nad upadkem lidstva. :-))))
Doufam, ze nebudete alespon jako Atlas a nebo Horydoly, kde se nejdriv vyvali reklamni obluda pres celou stranku. Nerikej, ze nikdy! To je jako alkoholizmus, nejdriv jedna sklenicka... nejdriv malej flash... a dabel se smeje!
Prozrete a vezte: jen v cistem html je spasa! ... No dobry, uz drzim hubu... :-)))))
June 17, 2006 12:42PM
Kdyby to bylo na mně, jakože momentálně není, žádná šachovnice by tam nebyla a flashové menu taky ne. Já jsem toho názoru, že u zpravodajského serveru má být hlavička rozhodně statická.
Podle mne je server oprávněn prudit čtenáře jen reklamou, která přinese něco, co se dá nakonec přetransformovat ve zvýšení kvality serveru. Nicméně bych nikdy nechtěl jít až tak daleko, jak je to momentálně v Turecku, kde se natolik snaží vnutit lidem svůj časopis, že mám dojem že to může být zcela kontraproduktivní.
dag
June 17, 2006 12:58PM
To byl pochopitelne muj blbej vtip.
Ale zcela vazne, specielne zpravodajske casti bych videl jako nejlepsi hodne jednoduche. Nactese to pak rychle, vsim, treba i telefonem.
A taky tam, kde jsou fotky. Ocenit kvality dobre fotky, kdyz se kolem ni prohanej pajdulaci a blikaj neony, to je tezke.

Jo! Zcela kontraproduktivní. Vsechny produkty, co na mne jejich reklama takhle vyjede ze stranky si zapamatuju a nikdy nekoupim. Pusobi to i automaticky. Mam s tim spojenou tak negativni emoci ze jak zahlednu obtezujici logo, uz se mi krivi huba odporem. :-)
June 20, 2006 01:24PM
Kdyby byla anketa, taky bych volil statickou variantu.
Přece jenom vnímám jako důležité, jestli jsou stránky "časopis" nebo třeba prezentace společnosti - na firemních stránkách si mohou tvůrci bez obav dovolit všelijaké efekty, časopis by měl být usedlejší. Aspoň tedy podle mého názoru.
jiri b
June 22, 2006 01:21PM
Pridavam svuj hlas pro statiskou hlavicky, nanejvys pro rotaci obrazku pri refreshi nikoliv behem cteni clanku, to rusi.
Flashove menu je podle me tez zbytecne, protoze neprinasi nic uzitecneho. Navic me (v exploreru) funguje podivne, nerozbalujici se polozky reaguji az na druhy klik.
Petr
June 27, 2006 01:18PM
Me ten Flash zabira pri "pretoceni" 100 procent CPU, takze se mi zpomaluje cely pocitac. Neni sice nejvykonejsi, ale uplny mezek to take neni. Prohlizec Mozilla Firefox 1.5.0.4. P.
Brko
July 19, 2006 01:14PM
Fleshe mám v prohlížeči zakázané, proto ani nevím co tam je. Takže všeobecně je na stránkách nedoporučuju používat. Zdržuje to, ruší to a je to k ničemu.
July 30, 2006 06:00PM
Pro všechny diskutující mám dobrou zprávu. Nové Horyinfo je zcela bez flashe a nic se tam nehýbe, co by rišilo čtení.
***Author:

***Your Email:

***Subject:

Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
       **  ********        **  **        **     ** 
       **     **           **  **        **     ** 
       **     **           **  **        **     ** 
 **    **     **     **    **  **        **     ** 
 **    **     **     **    **  **        **     ** 
  ******      **      ******   ********  **     **