Zpět na Horyinfo

***Welcome! ***Log In ***Create A New Profile

***Advanced

Re: Pikovická jehla

Pikovická jehla
June 06, 2010 08:07PM
Příchod spodem dnes brodění do půli lýtek, lepší jít po trati.
Tomáš F.
June 08, 2010 03:09PM
...taky nikoho příčetnýho, pokud už v minulosti někdy k Jehle podle vody šel, nemůže ani napadnout, že by to bylo průchozí za zvýšené hladiny :-)
Vždyť tam známky každoročních záplav zpravidla vydrží po celý rok.
Petr
June 08, 2010 03:43PM
No však taky jsem tam šel poprvé a naposledy podél vody 25. prosince a to byly stopy po záplavách jaksi pod sněhem a ledem :-) Ale všiml jsem si teď, ze jakýsi T.F. tam ve vrcholové knížce prudí, že je na jehle moc nejtů..... Co k tomu řekneš? :-)
Tomáš F.
June 08, 2010 04:50PM
Stopy po vodě se tam nachází i na těch vrbičkách. Tak asi ve výši hlavy. Tolik sněhu nebylo, ani nepamatuješ. Další známkou, kam voda obvykle sahá, je způsob, kterým jsou vyzvednuté a chráněné ty chaty podél cesty :-)

Hm. Prudilové ve vrcholové knížce... No to víš. Nějak mi to nikdy nedá, abych Václava nepoškádlil. On je pan správce neobyčejně zodpovědný a pečlivý... jen některé ty nejtky mohl vynechat.
Jehla totiž je vynikající právě pro nácvik zakládání vlastního jištění s nováčky. Podobných terénů (kde lze trénovat zakládání, přitom to je snadné a tedy založené opravdu dobře drží, a zároveň je nováček nucen trénovat i morál - sebedůvěru, protože mimo svého jištění tam toho moc nemá) je dnes strašně málo a hlavně ubývají. A ten úbytek podobných terénů je hlavní problém... Z hlediska metodiky výcviku, přípravy na hory či na lezení v méně fixním jištěným opatřených krajích (ať už český píseček, nebo některé terény v Británii či ve státech).
Ono teda, mezi náma... Já právě tady vidím jednu z příčin přibývajících úrazů. Lidi nemají kde natrénovat podobné věci. Všude vznikají bezva odjištěné stěny. Taková tělocvična v lese. A pak se najednou lezci (schopní lézt opravdu těžké věci) dostanou třeba poprvé v životě do situace, kdy nemají fixní jištění k dispozici. A chybí mimo fyzickou převahu nad tou cestou, i převaha psychická.
martan
June 09, 2010 04:31PM
Jehla je moc pěkná, plul jsem kolem v neděli a včera a návštěvu už nebudu odkládatsmiling smiley
Mám nějaké fotky lezců z neděle nejspíš.
June 09, 2010 05:53PM
V kolik hodin jsi tam byl? Lezl tam Wykuk s Kačkou a dva další a po páté hodině my.
***Author:

***Your Email:

***Subject:

Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 ********  **     **   ******   ********   **     ** 
    **     **     **  **    **  **     **  **     ** 
    **     **     **  **        **     **  **     ** 
    **     **     **  **        **     **  **     ** 
    **     **     **  **    **  **     **  **     ** 
    **     **     **   ******   ********   **     **