Zpět na Horyinfo

***Welcome! ***Log In ***Create A New Profile

***Advanced

helma na lezeni a kolo

tenis
helma na lezeni a kolo
May 20, 2007 11:31PM
Zdar,

budu asi kupovat novou helmu na lezeni, potrebuji nejakou na kolo, tak me napadlo, jestli by nejaka nefungovala dobre univerzalne? Co treba Meteor od Petzla (beztak je na lezeni moje favoritka)
[en.petzl.com]
Re: helma na lezeni a kolo
May 21, 2007 12:25AM
Já mám helmu Kong Scarab nebo jak se to přesně jmenuje a ta má atest na lezení, kolo, divokou vodu, skateboard a podobně. Mám ji už nějakou dobu a jediné, co bych ji vytkl je malé větrání při lezení v bezvětří na prudkém slunci, Z hlediska cyklistiky je tam ještě jeden potenciální problém-nemá protihmyzovou síťku, takže teoreticky by mohl vletět hmyz do čelního otvoru, ale ještě se mi to nestalo.
Petzl Meteor má atest jen na lezení a na rozdíl od Skaraba nemá tak vychytaný systém větrání pod skořepinou při jízdě na kole.
Petr
tenis
May 21, 2007 11:27AM
Hmm, chapu. Myslim, ze jsem Meteor videl na tve zene (nebo ne?). Muzes rict, jestli pri lezeni v horku je pohodlnejsi (lepe vetra) nez ten Scarab? Da se obecne rict ze v polystyrenovych helmach je vetsi teplo nez v klasickych (Petzl Ecrin, ...)?
May 21, 2007 11:58AM
Žena měla Meteor, ale špatně jí seděl na hlavě a tlačil. Meteor ne každému sedí, Teď máme Skaraby oba. Pokud se týká větrání: Skarab má pod vrchním polystyrénem systém větracích kanálků a již minimální průvan větrá celkem slušně. Klasické helmy asi větrají líp, poněvadž mají mezi hlavou a skořepinou vzduch, ale nejsou univerzální jako na kolo a podobně, a jsou těžší. Každopádně doporučuju než si Meteor případně koupíš, dobře si vyzkoušej jak ti sedí na hlavě.
***Author:

***Your Email:

***Subject:

Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 **     **  **     **  **    **   **   **   **     ** 
        **  **     **  **    **   **  **    **        
        **  **     **  *********  **  **    **     ** 
 **     **  **     **        **   **   **   **     **