Zpět na Horyinfo

***Welcome! ***Log In ***Create A New Profile

***Advanced

Re: hrubky, presunuto z článku

robac
hrubky, presunuto z článku
September 08, 2013 03:56PM
- "aknketa", "cenu z rukou šéfa Salery", "hned další den se tam vrac", "Llasportiva Competition Award". Takže poté, co jste zcenzurovali můj včerejší příspěvek, jste dvě chyby opravili a místo nich další dvě přidali. Dobrá práce! Navíc větné konstrukce jsou minimálně podivné a celé to působí, jako by to vypadlo z Google Translatoru...
September 08, 2013 04:09PM
Ahoj,
-překlepům se nevyhnou ani profesionální média se stády redaktorů., jako jsou iDnes a podobně.
- v každém textu je ještě nejméně jedna chyba, kterou vidí všichni kromě toho, kdo ji udělal.

- pokud někoho pár překlepů irituje natolik, že místo gratulace Adamovi k dalšímu skvělému úspěchu, je výsledkem článku pouze zpucování autora za překlepy, je otázkou, zda by nebylo lepší se nestresovat a číst něco jiného.

- za upozornění na překlepy jsem vždycky vděčen, nicméně míra vděku záleží také na formě upozornění. Mail na redakci rozhodně více podporuje chuť psát zadarmo články pro veřejnost, než komentář typu "oprav si ty hrubky, debile" Ve druhém případě je zřejmé, že motivem ani tak není vůle pomoci autorovi zlepšit jeho článek, ale spíše si honit svoje ego.

Často přemýšlím, jestli věnovat svůj čas psaní něčeho nebo jet lézt, či opravovat protékající dlažbu na balkóně. Příspěvky tohoto typu mne vedou spíš od toho psaní k něčemu jinému. Konec konců, žádná tragédie. Ještě pořád si lidi mohou číst HoryDoly a Lezce, že?
robac
September 08, 2013 08:58PM
Ahoj,
rád čtu HoryInfo a rád si přečtu o Adamovi, ale pokud text vypadá tak jako u tohoto článku, tak už je to vyloženě rušivé. To, že každý děláme chyby a překlepy jsou i v profesionálních médiích, nikdo nezpochybňuje, nicméně udělat šest hrubek (o použití krkolomných větných konstrukcí nemluvě) v jednom krátkém článku, je už skutečně na pováženou.
Možná by ses skutečně měl spíše věnovat té protékající dlažbě - promiň mi můj nasraný tón, ale můj první příspěvek určitě nebyl míněn zle, druhý (poté, co jste první příspěvek smazali a chyby neopravili) byl takové malé popíchnutí, ale rozhodně jsem to nebral jako "oprav si ty hrubky, debile". Možná spíše "když už opravuješ chyby, tak si to zkus přečíst celé a oprav je všechny, vole". Každopádně tvoje arogantní odpověď ve stylu "nepruď a polib mi záda" mě přesvědčila, že radši budu číst toho Lezce. Díky za tip!
September 08, 2013 10:21PM
Přeji ti na Lezci dobou zábavu. Pokud ti moje odpověď výše připadala arogantní, pak jsem zvědav jak skousneš obvyklé reakce na kritiku překlepů u sousedů. Jen řeknu, že po prvním komentáři jsem chyby opravil, jenže nastala nějaká jiná práce a pak se opravený článek omylem neuložil. Ne. že bych byl s překlepy spokojen, ale v mých možnostech není všechno desektát číst.
Pracuju v médiích přes dvacet let a skutečně je to tak, že autor textu může číst chybné slovo třeba pětkrát a chybu často pořád nevidí, zatímco jiný ji vidí hned. Kdybys věděl o nějaké entuziastickém korektorovi, rád s ním budu spolupracovat.
***Author:

***Your Email:

***Subject:

Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 **     **  **              **   **   **   **     ** 
 **     **  **              **    ** **    **     ** 
 ********   ******          **     ***     **     ** 
 **     **  **        **    **    ** **    **     ** 
 **     **  **        **    **   **   **   **     **