Zpět na Horyinfo

***Welcome! ***Log In ***Create A New Profile

***Advanced

Re: Piz Palu - toulky

zuzi
Piz Palu - toulky
March 03, 2011 02:45PM
Ahoj,
koukal jsem na toulky a zkusili bysme chamanna da boval

akorat ze byt tam a nedat ani berninu ani palu bych nemusel psychicky unest

takze bernina nic a tura na palu je v pruvodci "Die schonsten ..." (diky za tip) lyzarsky ZS tak dejme tomu ale lezecky taky ZS coz je pro me neresitelna vrazda, ale podle fotek to vypada ze je to jen po snehu a jelikoz ma lenka v rukou hulky a ne cepiny tak to vypada v celkem v poho

muzu se zeptat jaka je realita? (skala? sklon snehu?) v cem je problem? ZS je ZS...

dik moc

zuzi
Jirka V.
March 04, 2011 05:16PM
Vse je zavisle od podminek (slunicko, bezvetri x mlha, vichr atd.) a mnozstvi lidi (Chodnik, pesinka, zadna stopa).
Ja se osobne na hranach a svazich (pokud se nejdena o ledovec s trhlinami) nenavazuji - at si kazdy pada sam - vetsinou se padajiciho neda ubrzdit (viz Schubert a jeho testy).
My jsem meli sebou jak cepin tak kus lana (rando na ledovec), podle obr. vidis, ze bylo slunicko, bezvetri a pesina - tedy vykoureni.

Lyzarsky je to vse jednoduche, v ledopadu se nevyplati padat a nasledne klouzat do trhlin.
zuzi
March 08, 2011 02:06PM
Ahoj,
lyzarsky je mi to jasny

ale chodecky/lezecky
ZS -definice
SKÁLA převážně pasáže III. místy IV.
SNÍH, LED Sníh 40-45° ale i pasáže 50° (možný i vodní led)

a z tech fotek to vypada jako snehovej hreben, bez cepinu, jen s hulkama coz mi na zs proste nesedi?

jinak eskadry smrti(5 lidi na 10m lane, 1m od sebe, podle hesla jeden za vsechny a vsichni za jednoho) treba na hrebenu castoru taky nechapu, pouzivam cistou matiku a jestli 5 lidi nebo jeden je jasno...

no a ten ledovec to mi prijde taky zabavny, rano kdyz je to zmrzly a drzej mosty tak na lane pak kdyz je to nataty huraaa dolu a samozrejme bez lana, no nic

zuzi
Lenka K.
March 09, 2011 11:48AM
V pruvodci maji to chodecke ohodnoceni nejak divne, je to proste uzky snehovy hrebinek se sluchtou na obe stranu, padat se nevyplati, proto jsou tam i hulky lepsi nez cepin.

Apropos sjezd po ledovci nenavazany: uz jsi nekdy zkousel sjizdet na lane?? Je to totiz vyrazne nebezpecnejsi nez bez a dela se pouze v pripade, ze se za velmi spatne viditelnosti pohybujes velmi hnusnym ledovcem ...

Zdar,

Lenka K.
zuzi
March 09, 2011 12:39PM
ahoj,
diky takze proste takovej castore... a jeste piz morteratsch tam je taky ZS, taky jen snih?

jinak jak uz jsem psal nahore lano mi prijde komicky, nahoru mi prijde zbytecny(zmrzly) a presne jak pises jet dolu na lane, to bych si radsi urizl nohu a nechal se odvezt helikopotvorou...ne proste mi prijde ze na lane muzou jezdit jenom fakt dobry lyzari(coz neni nas pripad smiling smiley) a stejne to musi byt sileny. Napada me jenom kdyz neni videt nebo kdyz se kvuli nejakymu prusvihu octnes na ledovci typu morteratsch odpoledne...

ale vetsina lidi ho nosi aspon v baglu, i kdyz uz se nam parkrat stalo treba na ambreger hutte ze se ptali na co to mame...

tahate? netahate? treba v taurach na essener-rostocker bych asi bez lana nesel vysypat ani kos, jenze kdyz uz tam nekdo spadne tak je to stejne uz v ...takze?

dik

zuzi
***Author:

***Your Email:

***Subject:

Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 **    **   *******   **    **  ********  **     ** 
  **  **   **     **  ***   **  **         **   **  
   ****    **         ****  **  **          ** **   
    **     **     **  **  ****  **          ** **   
    **     **     **  **   ***  **         **   **  
    **      *******   **    **  **        **     **