Zpět na Horyinfo

***Welcome! ***Log In ***Create A New Profile

***Advanced

Re: Mont Blanc

Tomas
Mont Blanc
February 23, 2013 12:13PM
Dotázek chceme letos na Mont Blanc a chtěl bych se zeptat jak se to se spaním? Dá se u chaty Gouter stanovat? A nebo pod chatou chata Cosmiques?
Díky za info.
Re: Mont Blanc
February 23, 2013 06:53PM
Ve Valée Blanche lze na ledovci stanovat až do aleluja. Mezi Aiguille du Midi a Mont Blanc du Tacul je poměrně rozhlehlej rovnej plac. U chaty Gouter jsem nebyl, ale pokud se tam najde plošinka na stan, proč ne, akorát by to nemělo být tři metry od vchodu do chaty. Spaní na chatě je obvykle pohodlnější, člověk s sebou nemusí tahat tolik krámů.
JirkaV.
Re: Mont Blanc
February 23, 2013 08:27PM
Nevim jak stare jsou informace Petra, placky se urcite nemeni, ale s pribyvajici intensitou chtivych MTB se ostatni meni a podle doslechu je tolerance stanu pod Cosmiques a u Gouter zavisla ne jejich poctu.
Pokud Tomasi chcete pouze na MTB, tak bych se se stanem netahal a sel na lehko (Gouter). Pokud bude chtit lizt, tak je asi lepsi se stanem.
Re: Mont Blanc
February 24, 2013 12:06AM
Moje informace nejsou zrovna čerstvé, ale myslím si, že postavit stan mezi Midi a Taculem by snad i dnes mělo být bez problému?
JirkaV.
Re: Mont Blanc
February 24, 2013 10:56PM
Prosel jsem internet a vysledek je nasledujici:
Stanovani je v oblasti MTB zakazano, s vyjimkou bivakovani, tzn. pres den by nemel stan stat. Vsude se mluvi o tom ze o vikendech je pod Cosmiques i 40 stanu. Na Gouter si chatar stezuje (pozivani chaty, WC a odpadky) a je tam zakazano stanovat.
Ropak
Re: Mont Blanc
March 02, 2013 05:04PM
U Gouteru je stanovani oficialne zakazano, nicmene se to bez problemu dela, coz se vzhledem k tomu, jak byva chata plna se nedivim. Docela jsem koukal, kolik stanu se tam vejde. Stan se da nechat u Tery Rozy (pokud chces jit samozrejme z tohodle smeru pres GR.Culoir).
***Author:

***Your Email:


***Subject:


Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 ********   **     **  **    **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **   **  **    **  **   **     ** 
 **     **  **     **    ****      ****    **     ** 
 **     **  **     **     **        **     **     ** 
 **     **  **     **     **        **     **     ** 
 **     **  **     **     **        **     **     ** 
 ********    *******      **        **      *******  
***Message: