Zpět na Horyinfo

dablik
lezenie na zapad od Prahy
July 16, 2006 11:01PM
Nazdar vsetci,
rad by som sa spytal na moznosti lezenia na zapad od Prahy myslim tym po Beroun a pod. Nasiel som nejake cesty v lome pri Mořine a viem jedine o Srbsku. Po polrocnej "aklimatizacii" by som sa konecne pustil do lezenia, ale akosi okolie este nepoznam. Vopred dakujem za vsetky rady smiling smiley
skritek
Re: lezenie na zapad od Prahy
July 16, 2006 11:01PM
Ahoj,

v Mořině si nezalezeš, to je fungující lom. Jeď čímkoliv do Srbska a když půjdeš proti proudu Berounky, po tom břehu, co na něm nejsou vlakové koleje, nemůžeš skály minout. Viz též průvodce na Lezci.
Další možnosti jsou okolo Svatého Jana pod skalou (ze Srbska proti proudu Berounky. Až narazíš na potok Kačák, tak proti proudu podél něj dojdeš do Hostimi a odtud dál podél potoka do Svatého Jana. Tady máš jednak stěnu pod křížem (vidět z dálky, povolená VII-XII, kromě prostřední zarostlé části) a naproti Dušičkovou stěnu - celoročně.



***Edited 1 time(s). Last edit at 08/16/2006 06:38PM by pjandik.
dag
Re: lezenie na zapad od Prahy
August 12, 2006 12:41PM
Nad zastavkou Vsenory jsou Cernolice a nad Revnicema Babka. To je takove klasictejsi lezeni.
Srbsko je odjistene a rozlehle.
Sv Jan, Dusickova, Sanuv kout (za Alkazarem smerem na Beroun a take casove omezeni povoleni) a zminene jsou casto s zakladanim vlastniho jisteni.
Smerem na zapad, ale jeste v Praze jsou Hlubocepsake plotny, osazene pevnym jistenim.
haky
Re: lezenie na zapad od Prahy
September 05, 2009 12:09PM
Srbsko super lezení když si vystojíš několkahodinovou frontu na cestu a jsi zastánce omakaných a ošlapaných cest vpískovci.
Re: lezenie na zapad od Prahy
September 05, 2009 01:01PM
Ahoij Haky,

jako člověk, který strávil lezením na Srbsku mnoho času bych tvou básnickou nadsázku uvedl na pravou míru. Za prvé Srbsko není pískovec, ale vápenec. Za druhé se tam fronty na cesty stojí jen občas. hlavně když přijede do Alkazaru partička rybářů, obsadí cestu a hobluje. To není zdaleka pořád, ale stane se. Vždycky se ale dá jít jinam.
Oleštěnost - tak to je často pravda. Srbsko je oleštěné, hlavně lehčí a populárnější cesty. Ale najdou se i cesty neoblýskané, jednak ty těžší, jednak vzdálenější, třeba druhé patro Alkazaru.

Zdravím, Petr
***Author:

***Your Email:


***Subject:


Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 ********  ********  ********  ********   **     ** 
 **           **        **     **     **  **     ** 
 **           **        **     **     **  **     ** 
 ******       **        **     ********   ********* 
 **           **        **     **         **     ** 
 **           **        **     **         **     ** 
 ********     **        **     **         **     ** 
***Message: