Zpět na Horyinfo

***Welcome! ***Log In ***Create A New Profile

***Advanced

Seznam věcí do hor

Seznam věcí do hor
May 03, 2007 11:53PM
Pro inspiraci sem dávám orientační seznam věcí, co obvykle tahám do hor. Neklade si nárok na úplnost, vždycky je třeba modifikovat podle konkrétního cíle. Pokud vám tu něco chybí, nestyďte se doplnit další tipy.

============
Seznam věcí:

1) Lezení - lano 60m na osobu, expresky, stopery, hexy (beru výběr), úvaz, boty lezečky, pantofle do chaty, helma, smyčky (do hodin a slaňovačky), jistidlo, prusíky, (maglajz), mačky, cepín, ledovcové kladivo (skoby?)

2) Oblečení: triko Moira, košile flanelová, bunda fleece, kulich, lezecí kalhoty, větrovka, goretex bunda, goretex kalhoty, oblečení do města, ponožky, podkolenky, kapesníky


3) vaření: vařič + bomba velká, ešusy (beru), příbor, nůž, otvírák na konzervy, termoska, sigglahve, nůžky, kleště na nehty, hrnek na pití


4) spaní: kryt na oči, vložka do spacáku (na chatu), špunty do uší


5) jídlo: polévky, čínské nudle, salám, chleba, konzervy, jídlo na túry (tatranky, oříšky, musli, čokoláda), pití - ionťáky, šumáky, čaj, kafe, cukr, těstoviny, kečup, pečivo - chleba, knackebrot, rostlinné máslo, bramborová kaše event. s něčím, jablka, křížaly.
Dávka na den lezení: 3x musli na osobu, oříšky, tatranka, 1 litr tekutiny. Snídaně - čaj, polévka, nebo kaše. Večer těstoviny s kečupem nebo špekem, bedničku piv, vínko.

6) doklady: alpenverein, ČHS, řidičák, peníze, kreditkarta, telefon. Najít čísla na záchranku a wapové připojení na předpověď, průvodce


8) foto: foťák digi, nabíječka, foťák klasik+diafilm, videokamera+kazety+nabíječka

9) hygiena: kartáček, pasta, ručník mejdlo, toaletní papír

10) léky: krém na opalování, Superpyrin, lékárnička, herbadent, náplast, saloxyl, Paralen, slun. brýle.
VasTura
Re: Seznam věcí do hor
September 08, 2022 10:59AM
No a na jak dlouho je třeba tolik jídla? Přijde mi to nějak moc, teď jsem koukal že jsou nějaký drinky že je to prý jídlo na celý den ale nevím.. A třeba takové stravování na objednávku ale taky osobně nevím snažím se když někam vyrazíme na túru věci hodně zredukovat na co nejmíň nejužitečnějších věci, jelikož začínáme chodit na túry že synem a ten má více požadavků.
***Author:

***Subject:


Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 **        ********  ********   **     **  ********  
 **           **     **     **  **     **  **     ** 
 **           **     **     **  **     **  **     ** 
 **           **     **     **  **     **  ********  
 **           **     **     **  **     **  **        
 **           **     **     **  **     **  **        
 ********     **     ********    *******   **        
***Message: