Zpět na Horyinfo

***Welcome! ***Log In ***Create A New Profile

***Advanced

Re: Skialp pruvodce italie a svycarsko

zuzi
Skialp pruvodce italie a svycarsko
November 01, 2010 10:32AM
Ahoj,
potreboval bych skialp pruvodce na svycarsko, vychodni cast (todi, hausstock atd, bernina, palu) a pokud by tam byl i wallis a bernsky tak by to vubec nevadilo, pripadne ten vychod a jinou publikaci na wallis a bernsky

a skialp pruvodce na italii, dostupnejsi casti z cech (ortler, adamello, mozna dolomity)

poradite nekdo, jaky pripadne kde koupit? (jirko&lenko?)

pripadne poradte jeste nejakou oblast kam se da rozume dojet, potrebujem kvuli pocasi jezdit i jinam nez do rakous...

dik

moc
Lenka K.
November 02, 2010 11:08AM
Zdar,

na Svycarsko, pokud tam nejezdis prilis casto a zajimaji Te v podstate predevsim vykricene vrcholy, je nejlepsi zakoupit SAC vyber "nejkrasnejsich tur" ve Svycarsku: Scanavino-Gansser-Auf der Maur, Die schönsten Skitouren der Schweiz (SAC, c. 36E).

Rother Verlag (http://www.rother.de/index_k_sf.htm) vydal v modre rade take nekolik pruvodcu na Svycarsko (Berner Oberland, Wallis, Zentralschweiz, à 12.90E), jsou v nich podrobnejsi informace, ale vyrazne mene tur. Pro obcasny vylet se mi jevi SAC vyber jako lepsi.

Italie je kapitolka sama pro sebe, italske pruvodce jsou hruza a ani v Italii nejsou k sehnani. Zde pomuze opet Rother: na Ortler a pridruzene kopce Weiss, Vinschgau, jizni strana Zillertalek a kopce kolem Pustertal Weiss, Pustertal a na Dolomity Herbke, Dolomiten. Na Vinschgau a Dolomity existuji jeste stare obsahlejsi pruvodce od Weisse vydane ve Steiger Verlag (Rother z nich ma vycuc), ty se obcas objevi v Mnichove u Schustera nebo GeoBuch.

Brenta nemam neznam nevim, zkus internet.

Vsechny pruvodce jsou v zimni sezone k dostani u Schustera v Mnichove (Rosental hned vedle Marienplatz v centru), jine zdroje nepouzivame. winking smiley

Hore zdar,

Lenka K.
Jirka V
November 02, 2010 07:07PM
Jeste bych doplnil, ze na Francouzkou cast CH existuje pruvodce od Francois Labande: Ski de Randonnée – Haut Valais, Valais central. (http://www.olizane.ch/article.php?IDrecord=100)

Knihy se daji objednat pres web [www.mountain-bookshop.de]

Dalsim zdrojem ti mohou byt nase clanky kde uvadime povetsine pruvodce a mapy
zuzi
November 02, 2010 10:26PM
Diky moc obema,
koukal jsem ze je maj i na amazonu a ten to pohode doruci do cech...

Vase clanky rad ctu, ale jsou destinace kam nejezdite a ja bych se tam rad podival, napr. Bernina(i kdyz me trochu desej ty obrovsky diry v ledovci) a ty pruvodce tady nesezenu a nechci neco kupovat naslepo tak proto zadost o radu

jinak bych si taky v dobrem "postezoval" uz dlouho zadny clanek o skialpech nebyl...taky nic nestiham

pokud bych mohl nejaky clanek "objednat" tak bych si pral berninu, piz palu, wallis nebo bernske alpy nebo nejakou "mene znamou"oblast v rozumne vzdalenosti z cech

uz aby poradne napadlo :0)

jeste jednou

diky

zuzi
Lenka K. & Jirka V.
November 03, 2010 12:57AM
V lete lezem ... winking smiley

Vseho docasu ...

LK & JV
Jirka V
November 03, 2010 09:03PM
Zuzi,
piseme naschval o mene proflaknutych koutech. Ty zname, ktere vetsina zna, jsou odlozena na pozdejsi cas.
add: Bernina je pripravovana, je provlaknuta hlavne Palu. Jeden clanek z mene znameho okoli je zde: [www.horyinfo.cz]
add: wallis plati totez viz vyse, jinak pozdejsi cas [www.lezec.cz]. nebo [www.horyinfo.cz]
add: bernske alpy
[www.horyinfo.cz]

Bylo by o cem psat ale radeji jsme venku a kdyz prace a pocasi dovoli neco sesmolime
zuzi
November 04, 2010 04:54PM
jasny,
u me na pocitaci taky ceka par desitek GB fotek na upravu a zverejneni, ale taky radsi vypadnu na kolo nebo cokoliv co se odehrava venku

jenze ja nebydlim a nepracuju tam kde vy takze se do hor tak casto nedostanu takze bohuzel na min proflaknuta mista uz tolik casu nezbyva, i kdyz mam rad min lidi, ale prijde mi ze pokud neni vikend tak je to ok

treba na zufalhutte v sobotu praskala ve svech a dalsi dny jsme tam byli mi a jeste dva anglani

ale zase treba gnifetti byla tragedie i ve vsedni den, od breithorn k ni pohoda, jen lezci nebo obcas nekdo s vudcem ale u gnifetti peklo

ty clanku jsem cetl a pamatuju si je (taky prudeni s barvou snehu na fotkach no to fakt nechapu, nekdo jezdi, nekdo foti...)

taky si pamatuju na nejakou vzrusenou debatu o airbagu, jak se tam lenka prokecla ze jezdi solo, coz mi vrta hlavou, u me by se to dalo pochopit, manzelka nejezdi a obcas opravdu neni s kym jet, ale me se do toho samotnymu nechce prijde mi o to o usta, nicmene vy jste v podstate idealni vsechno muzete delat spolu...

no tak az zas nebude mit s kym jet tak at se ozve jestli chce, ja ji budu poslusne nosit batoh a neco se priucim

zuzi
***Author:

***Your Email:

***Subject:

Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 **     **  **     **        **  **   **   **     ** 
 **     **  **     **        **  **  **           ** 
  **   **    **   **   **    **  **  **           ** 
   ** **      ** **    **    **  **   **   **     **