Zpět na Horyinfo

mrbashe
Mount Everest
October 05, 2015 10:21PM
Ahoj všem, je mi 19 let jsem sportovně založen a dal jsem si cíl pokořit mount everest, už dlouho o tom přemýšlím nikdy jsem ve sportu nic zásadního nedokázal co by me uspokojilo a vím že na tohle bych byl do smrti pysnej. Nechci aby to znělo ze jsem nějakej naivka, vím že bych se musel dlouhodobe připravovat a další věci jsou peníze jak do cesty tak do výbavy. Mam problém v tom ze nevím úplne do podrobna jak by cela ta příprava mela vypadat krom věci jako běhání ruzných aktivit pro fyzičku i když vím že to tam nahoře taky není zásada. A další věc, neznám vůbec zadny lidi ve svem okoli se kterými bych mohl pro trénink absolvovat výpravy na nižší hory a už vůbec na mount everest. A neznám taky vůbec žádný lidi který by mi pomohli s přípravou a na který bych mohl směrovat více dotazů. Díky připadne za odpověď, cuus.
Re: Mount Everest
October 07, 2015 01:48AM
Nejprve bys měl absolvovat horoškolu. Tam tě naučí základy. Pak si najít nějakou partu lezců, se kterými bys mohl jezdit do skal a hor. Nejdřív sportovní skalky, pak letní hory, pak zimní hory. Tatry, Alpy, Kavkaz, Jihoamerické Andy. No a pokud tě bude myšlenka na Everest držet i poté, co zjistíš kolik je po světě nádherných hor a skal a nebudou ti vadit davy, co tam chodí, můžeš absolvovat i Everest a třeba i nejen normálkou.

Chodí tak taky komrční klienti co si zapatí agenturu a Šerpy, aby je na ten kopec dotlačili s kyslíkem, ale to je horzný hazard. Stačí aby se fronta zasekla, došel kyslík, nebo víc fouklo a z plnění snu je boj o život.

Horoškoly jsou buď komerční, nebo je pořádají horolezecké oddíly. Můžeš si zkusit najít oddíl ve svém okolí na stránkách [www.horosvaz.cz]



***Edited 1 time(s). Last edit at 10/07/2015 01:49AM by pjandik.
***Author:

***Your Email:


***Subject:


Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 ********  **      **   *******   **    **  **     ** 
 **        **  **  **  **     **  ***   **  **     ** 
 **        **  **  **  **         ****  **  **     ** 
 ******    **  **  **  ********   ** ** **  ********* 
 **        **  **  **  **     **  **  ****  **     ** 
 **        **  **  **  **     **  **   ***  **     ** 
 ********   ***  ***    *******   **    **  **     ** 
***Message: